Zakelijk mobiel abonnement; welke snelheid kies je?

Welke internetsnelheid kies je bij een zakelijk mobiel abonnement? Informatie over de beschikbare snelheden vind je op deze pagina. Ontdek welke mobiele internetsnelheid bij jou past.

Internetsnelheid bekijken:

Mobiel zakelijk internetsnelheid
Consument mobiel

Welke internetsnelheid bij een zakelijk mobiel abonnement?

Wanneer je een zakelijk mobiel abonnement overweegt, speelt internetsnelheid een rol. Deze snelheid beïnvloedt niet alleen hoe snel je pagina’s laadt of bestanden downloadt, maar heeft ook invloed op je bedrijfsvoering.

Internetsnelheid, uitgedrukt in megabits per seconde (Mbps), bepaalt hoe snel gegevens over het internet worden verstuurd en ontvangen. Voor zakelijke gebruikers is een snelle, betrouwbare verbinding onmisbaar. Het stelt je in staat om effectief samen te werken, ook al werken ze op afstand. Het maakt videogesprekken zonder haperingen mogelijk, zorgt voor vlotte toegang tot cloudgebaseerde diensten en faciliteert snel bestandsbeheer en -uitwisseling.

PROVIDERS

Mobiele providers

Zakelijk mobiel internet

Zakelijk mobiel internet biedt bedrijven toegang tot het mobiele internetnetwerk van een provider, waarmee werknemers altijd en overal verbinding kunnen maken met het internet via hun mobiele telefoons of tablets. Dit soort abonnementen zijn geoptimaliseerd voor professioneel gebruik, vaak met onbeperkt data en toegang tot snelle netwerksnelheden.

Hoeveel Mbit/s nodig?

Bij het kiezen van de juiste internetsnelheid voor jouw zakelijke mobiele abonnement, moet je rekening houden met een aantal factoren. Maak je niet veel gebruik van je mobiele telefoon en gebruik je internet bijvoorbeeld alleen om te surfen en een mailtje te sturen, dan heb je aan een basispakket voldoende. Maak je veel gebruik van je zakelijke mobiele telefoon doordat je bijvoorbeeld bestanden moet downloaden of uploaden of bel je regelmatig via een videoverbinding? Kies dan voor een hogere snelheid, dit is ook aan te raden wanneer je gebruik wil maken van streamen zonder haperingen.

Mbit/s, wat staat voor megabits per seconde, is een eenheid van dataoverdrachtsnelheid die gebruikt wordt om de snelheid van netwerkverbindingen en datacommunicatie te meten. Het geeft aan hoeveel miljoenen bits per seconde kunnen worden overgedragen van de ene locatie naar de andere. Om te begrijpen hoe Mbit/s werkt en waarom het belangrijk is, volgen hier een paar kernpunten:

 • Surfen op het Internet: Een hogere Mbit/s betekent dat webpagina’s sneller laden.
 • Downloaden van Bestanden: Bestanden, zoals documenten, foto’s, of software, kunnen sneller worden gedownload bij een hogere snelheid.
 • Streaming van Video en Muziek: Voor soepele streaming zonder bufferen is een bepaalde Mbit/s nodig, afhankelijk van de kwaliteit van de video of audio.

De snelheid van je internetverbinding, gemeten in Mbit/s, bepaalt hoe efficiënt je online taken kunt uitvoeren. Voor basisgebruik, zoals surfen op het web of het checken van e-mail, zijn basis snelheden van vaak voldoende. Voor zwaardere taken, zoals het streamen van HD-video of videobellen, zijn hogere snelheden gewenst om een soepele en ononderbroken ervaring te garanderen.

Bekijk de snelheden

Benieuwd naar de verschillende internetsnelheden voor zakelijk mobiel? Bekijk dan onderstaande providers.

ODIDO.nl/zakelijk/mobiel-abonnement

VODAFONE.nl/zakelijk/mobiel

KPN.nl/zakelijk/mobiel

Actuele aanbiedingen (deze week)

De actuele acties en aanbiedingen van deze week. Wat zijn de beste acties van dit moment? Kijk en vergelijk.

Vodafone mobiel

Zakelijk mobiel internetsnelheid overzicht

Bij het selecteren van een geschikt zakelijk mobiel abonnement kan je kiezen uit verschillende internetsnelheden. Een overzicht van de snelheden van Odido zakelijk, KPN zakelijk en Vodafone zakelijk bekijk je hieronder.

Odido zakelijk: Er zijn 4 mobiele snelheden beschikbaar.

 • Start: tot 10 Mbit/s
 • Basis: tot 300 Mbit/s
 • Plus: tot 600 Mbit/s
 • Premium: tot 1 Gbit/s

KPN: 3 mobiele snelheden beschikbaar.

 • Unlimited50: tot 50 Mbit/s
 • Unlimited300: tot 300 Mbit/s
 • SuperUnlimited: tot 600 Mbit/s

Vodafone: 1 mobiele snelheid.

 • Toegang tot snel en stabiel 5G

Welke snelheid kiezen?

Informatie over de internetsnelheden kan je ook bekijken op de websites van de providers. Hier kan je het laatste nieuws lezen en de beste aanbiedingen vinden. Enkele providers die zakelijke mobiele abonnementen aanbieden, zijn:

Verschil 4G en 5 G

Bij het afsluiten van een zakelijk mobiel abonnement is het belangrijk om het verschil tussen 4G en 5G te begrijpen, aangezien dit invloed kan hebben op de connectiviteit en productiviteit. 5G, de vijfde generatie van mobiele netwerktechnologie, biedt aanzienlijke verbeteringen in snelheid en connectiviteit ten opzichte van zijn voorganger 4G. Gebruikers kunnen genieten van sneller internet, hogere download- en uploadsnelheden en verbeterde netwerkbetrouwbaarheid.

Mbit/s, MB en Mbps

Wat is het verschil tussen Mbit/s, MB en Mbps? Informatie over deze snelheid aanduiding.

Glasvezel internet

Wat is glasvezel internet? Ontdek de voordelen van glasvezel en check de beschikbaarheid.

Speedtest

Hoe snel is je huidige internet? Doe de speedtest en bekijk of je internetsnelheid nog voldoende is.

Postcodecheck

Welke verbindingen zijn er mogelijk op mijn adres? Doe de postcodecheck en bekijk de beschikbaarheid.