Welke internetsnelheid mobiel?

Steeds meer providers bieden verschillende internetsnelheden aan bij het afsluiten van een mobiel abonnement. Op deze pagina geven wij je meer informatie over de verschillen tussen internetsnelheid op mobiel.

Internetsnelheid mobiel checken:

Internetsnelheid mobiel
Zakelijk mobiel

Welke internetsnelheid bij een mobiel abonnement?

Bij het kiezen van een mobiel abonnement speelt de internetsnelheid een belangrijke rol in de gebruikservaring. Deze snelheid bepaalt hoe vlot je kunt internetten, video’s kunt streamen, muziek kunt luisteren en niet te vergeten, hoe snel je bestanden kunt downloaden of uploaden. In de huidige digitale tijdperk, waar alles en iedereen online is, kan een passende internetsnelheid het verschil maken.

De ideale internetsnelheid hangt af van jouw behoeften. Ben je iemand die vooral online is voor het checken van e-mails en het gebruik van sociale media, dan volstaat een basissnelheid. Deze activiteiten vereisen niet de hoogste snelheid en zijn prima uitvoerbaar met een standaard mobiel abonnement.

Gebruik je veel mobiele data, door bijvoorbeeld te streamen of te videobellen? Dan vragen deze activiteiten om hogere internetsnelheden om te zorgen voor een soepele en ononderbroken ervaring. Of je nu in de trein zit en de nieuwste aflevering van je favoriete serie wilt zien, of je wilt de beste zijn in een online game zonder lag, een hogere snelheid is essentieel. In zulke gevallen is investeren in een mobiel abonnement met hogere snelheden wellicht een goede optie.

PROVIDERS

Mobiele providers

Mobiele internetsnelheid

De snelheid van mobiel internet is een belangrijk aspect bij het kiezen van een mobiel abonnement. Deze snelheid wordt meestal gemeten in megabits per seconde (Mbit/s) en bepaalt hoe snel data kan worden gedownload of geüpload vanaf een mobiel apparaat. Met de voortdurende ontwikkeling van mobiele technologieën zoals 4G en 5G, zijn internetsnelheden toegenomen.

Mbit/s staat voor megabit per seconde en is een eenheid die gebruikt wordt om de snelheid van internetverbindingen te meten. Het gaat hierbij om hoeveel data er per seconde kan worden overgebracht. Een megabit is gelijk aan 1 miljoen bits. Om het in perspectief te plaatsen: een bit is de kleinste eenheid van data in de computerwereld, die een waarde van 0 of 1 kan hebben.

Mbit/s

Wanneer je internetverbinding bijvoorbeeld een snelheid heeft van 50 Mbit/s, betekent dit dat jouw verbinding in staat is om 50 miljoen bits aan data per seconde te verplaatsen. Deze snelheid beïnvloedt hoe snel je websites kunt laden, hoe vlot je online video’s kunt streamen, hoe snel je bestanden kunt downloaden en hoe soepel je videogesprekken kunt voeren.

Het is belangrijk om te onderscheiden tussen megabits (Mbit) en megabytes (MB), omdat ze vaak door elkaar worden gehaald. 8 bits vormen één byte. Als je een bestand van 1 megabyte (MB) wilt downloaden met een snelheid van 8 Mbit/s, zal dit in theorie precies 1 seconde duren. Dit onderscheid is vooral belangrijk wanneer je de snelheid van je internetverbinding test of wanneer je de grootte van een bestand bekijkt dat je wilt downloaden.

Hogere waarden in Mbit/s betekenen over het algemeen sneller internet, wat vooral nuttig is voor data-intensieve activiteiten zoals het streamen van high-definition video’s, online gamen, en het downloaden van grote bestanden.

Bekijk de snelheden

Benieuwd naar de verschillende internetsnelheden voor mobiel? Bekijk dan onderstaande providers.

ODIDO.nl/mobiel-abonnement

VODAFONE.nl/mobiel

KPN.nl/mobiel

Actuele aanbiedingen (deze week)

De actuele acties en aanbiedingen van deze week. Wat zijn de beste acties van dit moment? Kijk en vergelijk.

Vodafone mobiel

Overzicht internetsnelheid mobiel

Tijdens het kiezen van een mobiel abonnement kan je vaak kiezen uit verschillende internetsnelheden. Hieronder een overzicht van de snelheden bij een aantal bekende providers.

Odido: Er zijn 4 mobiele snelheden beschikbaar.

  • Start: tot 10 Mbit/s
  • Basis: tot 300 Mbit/s
  • Plus: tot 600 Mbit/s
  • Premium: tot 1 Gbit/s

KPN: 3 mobiele snelheden beschikbaar.

  • Unlimited50: tot 50 Mbit/s
  • Unlimited300: tot 300 Mbit/s
  • SuperUnlimited: tot 600 Mbit/s

Vodafone: 1 mobiele snelheid.

  • Toegang tot snel en stabiel 4G en 5G

Welke snelheid kiezen?

De ideale internetsnelheid voor jouw mobiele abonnement is afhankelijk van je dataverbruik. Hieronder kan je een samenvatting lezen die je helpt bij het vinden van de meest geschikte snelheid.

Kies voor een basissnelheid of basispakket wanneer je niet veel gebruik maakt van je mobiele telefoon en je hierdoor niet veel data verbruikt. Maak je wel veel gebruik van je mobiel, kies dan voor een pakket met een hogere internetsnelheid. Dit is meer geschikt voor mensen die videobellen of meer data verbruiken, zoals het streamen van series of films. De aanbiedingen van deze week kan je hieronder bekijken.

Verschil 4G en 5 G

Het verschil tussen 4G en 5G zit hem in de vooruitgang die 5G biedt ten opzichte van zijn voorganger. Terwijl 4G een enorme verbetering was in de snelheid en betrouwbaarheid van mobiel internet, brengt 5G dit naar een nog hoger niveau. 5G belooft niet alleen veel snellere datatransmissiesnelheden, die potentieel honderd keer sneller kunnen zijn dan 4G, maar ook een aanzienlijke vermindering van de vertraging.

Mbit/s, MB en Mbps

Wat is het verschil tussen Mbit/s, MB en Mbps? Informatie over deze snelheid aanduiding.

Glasvezel internet

Wat is glasvezel internet? Ontdek de voordelen van glasvezel en check de beschikbaarheid.

Speedtest

Hoe snel is je huidige internet? Doe de speedtest en bekijk of je internetsnelheid nog voldoende is.

Postcodecheck

Welke verbindingen zijn er mogelijk op mijn adres? Doe de postcodecheck en bekijk de beschikbaarheid.