Zakelijk internet; welke snelheid?

Internet voor op de zaak nodig? Informatie over internetsnelheden voor bedrijven en ondernemers vind je op deze pagina. Welke internetsnelheid past bij jouw bedrijf? Benieuwd naar je huidige snelheid of naar de beschikbaarheid van glasvezel?

Internetsnelheid checken:

Internet zakelijk snelheid

Zakelijk internet, welke internetsnelheid is er beschikbaar?

Zakelijk internet is een essentiële dienst die bedrijven voorziet van een internetverbinding. Deze internetverbinding wordt speciaal ontworpen om aan de behoeften van organisaties te voldoen, ongeacht hun grootte of het type activiteiten dat ze uitvoeren. Zakelijk internet heeft een snelle internetverbinding, is betrouwbaar en schaalbaar. Elke dag stuur je belangrijke e-mails, houd je videoconferenties, en misschien verkoop je zelfs producten online. Al deze activiteiten vereisen een stabiele en snelle internetverbinding. Zakelijk internet is hier geschikt voor. Het zorgt ervoor dat je zonder onderbrekingen kunt werken, zelfs tijdens de drukste uren. Op deze pagina kan je de mogelijkheden bekijken.

PROVIDERS

Internetproviders

Snelheid

Een van de grootste voordelen van zakelijk internet is de snelheid. Bedrijven hebben vaak sneller internet nodig dan thuisgebruikers. Dit komt omdat meerdere mensen tegelijk online zijn en zware taken uitvoeren, zoals het downloaden van grote bestanden of het streamen van HD-video’s. Zakelijk internet kan deze hogere snelheden bieden.

Betrouwbaarheid is een ander voordeel. Providers van zakelijk internet zorgen ervoor dat hun diensten optimaal functioneren. Als er toch iets misgaat, bieden ze snelle technische ondersteuning om het probleem op te lossen.

Naast snellere snelheden en betere betrouwbaarheid, bieden sommige zakelijke internetproviders extra diensten aan. Er zijn monteurs beschikbaar die ervoor zorgen dat de internetverbinding overal goed werkt.

Zakelijk internet is doorgaans duurder dan internet voor thuisgebruik. Dit komt door de hogere snelheden, betere service en extra diensten. De prijs is gerechtvaardigd vanwege de cruciale rol die internet speelt in hun dagelijkse activiteiten. Bij het kiezen van een provider en een pakket is het belangrijk om te overwegen wat je bedrijf echt nodig heeft en om de opties te vergelijken.

Postcodecheck

Benieuwd welk zakelijk internet er op jouw adres mogelijk is? Doe dan de postcodecheck via een van onderstaande links.

ODIDO – postcodecheck

ZIGGO – postcodecheck

KPN – postcodecheck

Actuele aanbiedingen (deze week)

De actuele acties en aanbiedingen van deze week. Wat zijn de beste acties van dit moment? Kijk en vergelijk.

Overzicht internetsnelheid zakelijk internet

Je kunt bij de bekende internetproviders Odido, Ziggo en KPN kiezen uit diverse internetsnelheden. Maak je niet veel gebruik van internet dan heb je aan een basispakket wellicht voldoende. Werken er meerdere mensen binnen het bedrijf en maakt het bedrijf veel gebruik van internet, kies dan voor een snelle internetverbinding waarmee je sneller kunt downloaden en uploaden.

Odido: Er zijn 4 business pakketten beschikbaar.

 • Basis: 50/50 Mbit/s
 • Compleet: 100/100 Mbit/s
 • Extra: 500/500 Mbit/s
 • Premium: 1/1 Gbit/s

Ziggo: 3 pakketten voor ondernemers.

 • Start Xtra: 400 Mbit/s
 • Complete Xtra: 600 Mbit/s
 • Premium Xtra: 1200 Mbit/s

KPN: 4 pakketten klein zakelijk en 3 pakketten voor MKB.

 • Kleinzakelijk Snel: 100 Mbit/s up- en download
 • Kleinzakelijk Sneller: 200 Mbit/s up- en download
 • Kleinzakelijk SuperFiber 1: 1 Gbit/s up- en download
 • Kleinzakelijk SuperFiber 4: 4 Gbit/s up- en download
 • MKB: Tot 4 Gbit/s

Welke snelheid kiezen?

De optimale internetsnelheid voor zakelijk gebruik varieert sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijf, het aantal werknemers, het type bedrijfsactiviteiten, en hoe afhankelijk het bedrijf is van het internet. Hier is een algemene richtlijn om te helpen bepalen welke internetsnelheid het beste past bij uw zakelijke behoeften.

Kies voor een basispakket wanneer het bedrijf niet veel gebruik maakt van internet. Maakt het bedrijf veel gebruik van internet, zijn er meerdere medewerkers en wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van videoverbindingen? Kies dan voor een snelle verbinding. Vaak zijn er aanbiedingen, de actuele aanbiedingen kan je hieronder bekijken:

Zakelijk glasvezel beschikbaar?

Om te controleren of glasvezelinternet beschikbaar is op de zaak of in een bepaalde regio, dien je de website van internetproviders zoals Odido, KPN of Ziggo te bezoeken. Deze providers bieden een postcodecheck op hun websites aan, waar je kunt invoeren waar het bedrijf gevestigd is om de beschikbaarheid van glasvezelinternet te controleren.

Voordelen van glasvezelinternet voor bedrijven

Glasvezelinternet biedt tal van voordelen voor bedrijven, waardoor het een populaire keuze is voor veel ondernemers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Hogere snelheden
  Glasvezelinternet staat bekend om zijn uitzonderlijk hoge snelheden, zowel voor downloaden als uploaden. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die regelmatig grote bestanden versturen, videoconferenties houden of toegang hebben tot online diensten en cloud-applicaties. Met glasvezel kunnen snelheden van 1 Gbps of hoger worden bereikt, wat aanzienlijk sneller is dan traditionele verbindingen.
 2. Betrouwbaarheid
  Glasvezelkabels zijn minder gevoelig voor storingen. Dit resulteert in een betrouwbaardere internetverbinding, essentieel voor bedrijven die operationeel moeten blijven.
 3. Symmetrische snelheden
  Een van de unieke voordelen van glasvezelinternet is de mogelijkheid om symmetrische snelheden te bieden, wat betekent dat de uploadsnelheid even hoog is als de downloadsnelheid. Dit is bijzonder nuttig voor bedrijven die veel data gebruiken.
 4. Lagere latentie
  Glasvezelinternet vermindert latentie tijdens het verzenden van data over lange afstanden. Dit betekent dat er minder vertraging is in de communicatie, wat bijdraagt aan betere prestaties van real-time applicaties.
 5. Schaalbaarheid
  Glasvezelnetwerken bieden een hoge mate van schaalbaarheid, waardoor bedrijven hun internetcapaciteit gemakkelijk kunnen op- of afschalen. Dit is ideaal voor groeiende bedrijven.

Mbit/s, MB en Mbps

Wat is het verschil tussen Mbit/s, MB en Mbps? Informatie over deze snelheid aanduiding.

Glasvezel internet

Wat is glasvezel internet? Ontdek de voordelen van glasvezel en check de beschikbaarheid.

Speedtest

Hoe snel is je huidige internet? Doe de speedtest en bekijk of je internetsnelheid nog voldoende is.

Postcodecheck

Welke verbindingen zijn er mogelijk op mijn adres? Doe de postcodecheck en bekijk de beschikbaarheid.