Mbit/s, MB en Mbps

Wat is het verschil tussen Mbit/s, MB en Mbps? Internetsnelheid wordt weergegeven in Mbit/s. Benieuwd naar je huidige snelheid, doe dan een speedtest en bekijk of er sneller internet beschikbaar is.

Speedtest:

Mbit/s, MB en Mbps: wat is het verschil?

Mbit/s, MB en Mbps zijn termen die vaak worden gebruikt om de snelheid van gegevensoverdracht, zoals een internetsnelheid of opslagruimte te beschrijven. Hoewel ze op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn er belangrijke verschillen tussen deze termen.

Deze termen worden in verschillende situaties gebruikt. Zo wordt Mbit/s vaak gebruikt om de snelheid van internetverbindingen te beschrijven. Een hogere snelheid betekent dat er meer gegevens per seconde kunnen worden verzonden en ontvangen, dit zorgt voor een hoge downloadsnelheid en uploadsnelheid. Providers hebben pakketten variërend van 100 tot 8000 Mbit/s.

Het is handig om te weten dat Mbit/s en MB niet hetzelfde zijn. Aangezien er acht bits in een byte zitten, is een gegevensoverdracht snelheid van 1 Mbit/s gelijk aan een snelheid van 0,125 MB/s.

PROVIDERS

Internetproviders informatie over internet

Mbit/s

Mbit/s staat voor megabit per seconde. Het is een eenheid die wordt gebruikt om de snelheid van gegevensoverdracht te meten en weer te geven, zoals bij internetverbindingen. Hierbij wordt er één miljoen bits per seconde verstuurd of ontvangen. Een bit is de kleinste eenheid van informatie in de digitale wereld, en kan een waarde van 0 of 1 hebben. Providers hebben abonnementen die variëren van 100 tot 1000 Mbit/s.

Postcodecheck

Benieuwd welk internet er op jouw adres mogelijk is? Doe dan de postcodecheck via een van onderstaande links.

ODIDO – postcodecheck

ZIGGO – postcodecheck

KPN – postcodecheck

Actuele aanbiedingen (deze week)

De actuele acties en aanbiedingen van deze week. Wat zijn de beste acties van dit moment? Kijk en vergelijk.

MB

MB staat voor megabyte en is een eenheid die wordt gebruikt om de grootte van digitale informatie of opslagruimte uit te drukken. Een megabyte bestaat uit ongeveer één miljoen bytes.

Een byte bestaat uit acht bits en is de standaardmaat voor het meten van opslagruimte en bestandsgrootte. Bytes worden vaak gebruikt om de grootte van bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s, documenten en andere bestanden aan te geven. Door middel van een internetverbinding kan je bestanden downloaden of streamen.

Mbps

Mbps is een samenvoeging van de termen Mbit/s en MB en staat voor megabits per seconde. Het wordt gebruikt om de internetsnelheid van aan te geven, net als Mbit/s.

Mbit/s, MB en Mbps

Wat is het verschil tussen Mbit/s, MB en Mbps? Informatie over deze snelheid aanduiding.

Glasvezel internet

Wat is glasvezel internet? Ontdek de voordelen van glasvezel en check de beschikbaarheid.

Speedtest

Hoe snel is je huidige internet? Doe de speedtest en bekijk of je internetsnelheid nog voldoende is.

Postcodecheck

Welke verbindingen zijn er mogelijk op mijn adres? Doe de postcodecheck en bekijk de beschikbaarheid.