Speedtest internet

Speedtest internetsnelheid. Benieuwd naar je internetsnelheid? Doe een speedtest bij één van onderstaande providers en bekijk meteen of jouw internet sneller kan. Test hieronder je internetsnelheid.

Speedtest internet:

Internetsnelheid testen

Wat is een internet speedtest en hoe werkt het?

Benieuwd naar je internetsnelheid? Doe dan een speedtest. Deze testen meten de snelheid van je internetverbinding: downloadsnelheid en uploadsnelheid. Er zijn verschillende redenen waarom je een speedtest wil uitvoeren. Zo kan je benieuwd zijn naar je huidige snelheid en bepalen of je hier tevreden over bent. Misschien heb je behoefte aan meer snelheid en ben je benieuwd welk pakket beter bij jouw wensen aansluit. Op de website van verschillende providers, zoals KPN, Ziggo of Odido (T-Mobile) kan je eenvoudig een speedtest uitvoeren. Ook kan je op fast.com of speedtest.net een test uitvoeren.

Direct een speedtest uitvoeren:

www.odido.nl/speedtest

www.ziggo.nl/speedtest

www.kpn.com/speedtest

Tips voor een goede speedtest:

 • Sluit de computer of laptop aan met een kabel aan je modem voor het beste resultaat, zonder kabel kan ook (Wifi)
 • Controleer of je verbinding hebt
 • Sluit overige apparaten die verbinding hebben
 • Zorg ervoor dat je computer geen andere taken uitvoert
 • Test op meerdere tijdstippen en dagen voor een goed gemiddelde

Niet tevreden met je snelheid? Bekijk dan of er mogelijkheden zijn om de internetsnelheid te verhogen. Bijvoorbeeld om voor glasvezel te kiezen of het aantal Mbit/s te verhogen. Lees welke internetsnelheid bij jouw past.

Downloadsnelheid en uploadsnelheid

Download snelheid: de snelheid waarmee gegevens van het internet worden gehaald, zoals bij het laden van bijvoorbeeld een krant, het streamen van youtube video’s of het downloaden van bestanden. De download snelheid is voor de meeste gebruikers het belangrijkste omdat hier het meeste gebruik van wordt gemaakt.

Upload snelheid: de snelheid waarmee je verbinding gegevens naar het internet toestuurt. Voorbeelden hiervan zijn het delen van afbeeldingen of het uploaden van bestanden, zoals een youtube video. Ook videobellen en gamen vallen hieronder.

Postcodecheck

Benieuwd welk internet er op jouw adres mogelijk is? Doe dan de postcodecheck via een van onderstaande links.

ODIDO – postcodecheck

ZIGGO – postcodecheck

KPN – postcodecheck

Actuele aanbiedingen (deze week)

De actuele acties en aanbiedingen van deze week. Wat zijn de beste acties van dit moment? Kijk en vergelijk.

Speedtest Odido

Odido (T-Mobile) levert internet aan woningen en bedrijven. Ook op de website van T-Mobile is de mogelijkheid tot het doen van een speedtest. Benieuwd naar sneller internet? Bekijk dan de pakketten met de snelheden in Mbit/s of Mbps. Doorloop onderstaande stappen:

 1. Bezoek de website www.odido.nl/speedtest
 2. Lees de tips en het advies
 3. Klik op GA
 4. Bekijk jouw snelheden

Speedtest Ziggo

Ziggo is een bekende internetprovider in Nederland. Op de website van Ziggo kan je een speedtest uitvoeren waarmee je de download- en uploadsnelheid kunt meten. Op zoek naar sneller internet? Kijk dan eens bij de acties en pakketten.

 1. Bezoek de website www.ziggo.nl/speedtest
 2. Lees de tips voor een goede meting
 3. Klik op GA
 4. Bekijk de downloadsnelheid in Mbps
 5. Bekijk de uploadsnelheid in Mbps

Speedtest KPN

KPN is eveneens een bekende provider in ons land. Via de website van KPN is het via een speedtest mogelijk om de upload- en downloadsnelheid te meten van je internet of glasvezelinternet. De test duurt enkele ogenblikken. Lees de tips voor een zo goed mogelijke meting. Ben je na de meting op zoek naar sneller internet? Bekijk dan eens de pakketten en aanbiedingen van deze week.

 1. Bezoek de website www.kpn.com/speedtest
 2. Volg de tips
 3. Klik op GA
 4. Bekijk de upload- en downloadsnelheid in Mbps

Speedtest Wifi

De hoogste uitkomsten ontvang je wanneer je computer of laptop verbonden is met een kabel in je router. Geen kabel bij de hand of ben je benieuwd naar de Wifi snelheid? Doe dan de Wifi speedtest, zonder kabel. Je kunt de twee uitkomsten ook met elkaar vergelijken wanneer je benieuwd bent naar de verschillen. Ook kan je de snelheid op verschillende plekken uitvoeren om het verschil te meten.

Sneller internet?

Niet tevreden met je snelheid? Dan zijn er oplossingen. Bekijk bij de providers of er hogere snelheden beschikbaar zijn in de vorm van pakketten. De snelheid wordt weergegeven in Mbit/s of Mbps. Ook kan je checken of er glasvezel beschikbaar is.

Mbit/s, MB en Mbps

Wat is het verschil tussen Mbit/s, MB en Mbps? Informatie over deze snelheid aanduiding.

Glasvezel internet

Wat is glasvezel internet? Ontdek de voordelen van glasvezel en check de beschikbaarheid.

Speedtest

Hoe snel is je huidige internet? Doe de speedtest en bekijk of je internetsnelheid nog voldoende is.

Postcodecheck

Welke verbindingen zijn er mogelijk op mijn adres? Doe de postcodecheck en bekijk de beschikbaarheid.