Beste plek router

Wat is de beste plek voor je router? Ontdek waar je de router het beste kunt plaatsen en wat hiervan de voordelen zijn. Benieuwd naar je huidige internetsnelheid, doe dan een speedtest en bekijk of er sneller internet beschikbaar is.

Internetsnelheid checken:

Router

Wat is de beste plek voor je router?

De plaatsing van je router is van cruciaal belang. Je wilt immers een sterk, stabiel en snel draadloos signaal (wifi) door je hele huis. Waar zet je je router neer voor het beste resultaat?

Verschillende factoren kunnen de prestaties van je router beïnvloeden, waaronder de locatie en obstakels zoals muren en meubels. Hoewel er geen perfecte plek is die voor iedereen werkt, zijn er wel algemene regels die je kunt volgen om het meeste uit je router te halen. Hieronder zullen we enkele tips en informatie delen voor het kiezen van de beste plek voor je router.

PROVIDERS

Internetproviders informatie en advies

Postcodecheck

Benieuwd welk internet er op jouw adres mogelijk is? Doe dan de postcodecheck via een van onderstaande links.

ODIDO – postcodecheck

ZIGGO – postcodecheck

KPN – postcodecheck

Actuele aanbiedingen (deze week)

De actuele acties en aanbiedingen van deze week. Wat zijn de beste acties van dit moment? Kijk en vergelijk.

Beste plek router

Centrale plek: Plaats je router in het midden van je huis. Dit zorgt ervoor dat het signaal gelijkmatig kan worden verspreid. Liever geen plaatsing bij ramen, want dat zorgt ervoor dat een deel van je signaal naar buiten gaat.

Hoge plek: Wi-Fi-signalen verspreiden zich beter als ze van bovenaf komen. Door je router op een plank of boekenkast te plaatsen, kun je een beter signaal krijgen dan wanneer deze op de vloer staat.

Zo min mogelijk obstakels: Obstakels zoals muren, vloeren en meubels kunnen de signaalsterkte verminderen. Probeer je router op een plek te zetten waar er zo min mogelijk obstakels zijn.

Zo ver mogelijk van elektronische apparaten: Andere elektronische apparaten kunnen verstoringen veroorzaken, wat de prestaties van je router kan beïnvloeden. Plaats je router daarom niet te dicht bij magnetrons, babyfoons, draadloze telefoons en televisies.

Richt de antenne: Probeer de antenne in verschillende richtingen te wijzen. Dit kan het bereik van het signaal verbeteren.

Wi-Fi mesh-systeem: Als je een groot huis hebt en het signaal van een enkele router niet alle gebieden dekt, dan kun je overwegen om een Wi-Fi mesh-systeem te gebruiken. Deze systemen gebruiken meerdere routers die samenwerken om een sterk en stabiel signaal te leveren.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk huis uniek is, en wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Probeer daarom verschillende opties uit en bekijk wat voor jouw router de beste plaats is.

Mbit/s, MB en Mbps

Wat is het verschil tussen Mbit/s, MB en Mbps? Informatie over deze snelheid aanduiding.

Glasvezel internet

Wat is glasvezel internet? Ontdek de voordelen van glasvezel en check de beschikbaarheid.

Speedtest

Hoe snel is je huidige internet? Doe de speedtest en bekijk of je internetsnelheid nog voldoende is.

Postcodecheck

Welke verbindingen zijn er mogelijk op mijn adres? Doe de postcodecheck en bekijk de beschikbaarheid.